Understanding Transmission Gearing

We stock transmission parts for medium and heavy duty trucks and equipment

Многу пати сопствениците ги заменуваат своите менувачи за пренос затоа што веруваат дека се случил дефект кога всушност запчаниците може повторно да се користат за време на обнова. By understanding what caused the gear failure and what can be done, you can prevent a future failure.

За да може да се идентификува дали треба да се користи или замени брзина, некои брзини треба да се тестираат со специјална опрема. Оваа информација се однесува само на менувачот што може правилно да се провери и оцени на терен.

Eaton Fuller transmission gears
Three Stages of Gear Tooth Contact

Постојат три фази на контакт на забот со запчаници се случува за време на работата.

  1. When the gears come into initial contact, долниот дел од еден заб (на возачката опрема) и еден заб на горниот дел од парот (на управуваната опрема) преносот на вртежниот момент е лесен. Поголемиот дел од преносот на вртежниот момент го носат другите заби во решетката и дел од забите излегуваат од мрежата. Контактот помеѓу двата заби е лизгачко дејство при движење низ мрежеста мрежа. Брзината на лизгање се намалува на нула кога точките на контакт достигнуваат пресек на нивните линии на чекор.
  2. На полна мрежа, двата заби се среќаваат со тркалање што произведува најдобро вчитување на забите.
  3. Се движат надвор од мрежата, двата заби за парење се движат во лизгачко дејство спротивно на почетниот контакт.

Идеалната форма на заб се создава за секоја опрема. Повеќето производители имаат утврдено толеранција за да го продолжат животот на запчаникот. Забен заб е дизајниран да биде паралелен со централната линија на вратилото. These close tolerances make it possible to mat gears with a lead variation in opposite directions without creating disastrous failure.

Преносот на главната оска на преносот Итон е крунисан како мало закривување изработено од секој крај на забот на главната вратило. This method of crowning prohibits high concentrated loads with may cause surface damage.

Под 600x зголемување, мазните површини имаат неправилности на високи и ниски точки.

Помали форми на забот на забот може да се појават на површината на забот на запчаникот, but it does not always result in gear failure.

Микро-дупчење може да се појави на области на површината на забот помеѓу забите што се парат. Ова ќе создаде лесно абење и наречен појас на бело-боење “замрзнување”. Замрзнување не треба да се менува запчаник, но ако се случат други знаци на вознемиреност како што е вчитување врв, неусогласеност, или сериозни неправилности на површината, потребна е понатамошна истрага.

Офсет мразот се јавува со варијација на олово во спротивна насока на забите со опрема за парење. Мала количина на поместување и мало абење може да се случи сè до товарот. Под нормално работење и услови, ќе се појави заздравување и животот на запчаникот нема да се изгуби.

Заздравувањето се случува кога рамнотежата на замрзнување одговара на обликот на контактната област што се троши. Стапката на абење се намалува сè додека не се исполира и замрзнувањето не се замени со многу сјајна површина. Ниту еден век на траење не се губи во фазата на заздравување.

Друг услов на површината во раниот век на опремата се нарекува дупчење. It is caused by microscopic variations in tooth form and material microstructure.

Лубрикант обично ги исполнува неправилностите на двата заби во мех. Лубрикант создава филм од масло за да забрани контакт од метал до метал. Кога е под оптоварување, се развива притисок на маслото и површинскиот стрес. Големината на јамата може да зависи од длабочината на првичната фрактура и прогресијата на отворот. Ова ќе трае сè додека забот не може да го носи товарот без вознемиреност. Ова дупчење и вознемиреност можат да заздрават.

Gear Pitting
Initial Gear Pitting

“Почетно дупчење” е најблага форма на дупчење што се состои од јами од големината на игла до .03 инчи во дијаметар. Ова продолжува сè додека забот не може да го носи товарот без вознемиреност. Нема потреба да ја заменувате брзината поради првично дупчење. Запчаникот ќе продолжи да функционира и да заздравува.

При нормално работење, опрема може да има и замрзнување и / или почетно дупчење што веројатно ќе заздрават.

Gear Pitting Combinations

Eaton Fuller Пренос делови онлајн продавница

Кликни тука за да купуваат нашата веб продавница за Eaton Fuller делови. Ние акции вистински Eaton Fuller делови целосно да ремонт на пренос или еден дел да го исправиме. Ние нудиме обнова колекции, лого колекции, лежишта, заптивка колекции, гарнитури, господар повторно градител колекции и не заборавајте да ја проверите влез вратило, воздухот црева, синхронизира, промена вилушка, О-прстени, главната оска брзина за возење, контра вратило диск брзини, и контра вратило, overdrive брзини за абење и оштетување. Главната оска overdrive брзини, шахтите, робот вентил, рачки промена, m / s подлошки, m / s клучните помошни подлошки секогаш треба да се провери пред да се инсталира.

Eaton Fuller Пренос

Не заборавајте да се провери секогаш капакот на предната лого, излез печат, Snap-прстени, и за куплунгот чаури вратило, лизгачки спојката и електронска контрола, брзина сензор, промена кула, за штета. Ние, исто така продаваат стапчиња смена и копчиња, работник, опсег вентил, сензори за брзина, и сплитер покритие за 13 и 18 брзина, промена кула О-прстен, спојката кочница, воздухот систем, конусни валчести лежишта, лагери, цилиндрични валчести лежишта, платки, случаи, Бел куќишта, предвремени прстени, О-прстени и чаури за повеќето модели. Ние акции делови за обнова на Eaton целосни средината на опсег, како и фабриката повторно воспоставени од фабриката Eaton менувачи за продажба. Ние сме вашиот број еден Eaton Fuller преноси делови снабдувач специјализирана Eaton делови каталози, Eaton Fuller Пренос делови снабдување, Spicer Пренос Делови Магацински, Fabco Трансфер случај Делови и повеќе.

Запомни соодветна подмачкување е клучот за долго пренос на живот.

Соодветни постапки за подмачкување се клучот за добар сите околу програмата за одржување. Ако на нафтата не ја врши својата работа, или ако нивото на маслото се игнорира, сите процедури за одржување во светот не се случува да се задржи на пренос трчање или се обезбеди долго пренос на живот. Eaton Fuller менувачи се дизајнирани така што внатрешните делови да функционираат во бања масло циркулира создадена од страна на движење на брзини и шахти.

Така, сите делови се доволно добро подмачкани ако овие процедури се следат:

1. Одржувајте го нивото на маслото.

2. Следете шема одржување интервал.

3. Користете само препорачува за подмачкување.

4. Купи лубрикант од реномирана услуга.

пренос на нивото на маслото Eaton Fuller

Забелешка: Пред да го проверите нивото на маслото, моторот треба да работи во празен од & пренос во неутрална за најмалку 2 минути. Лубрикант температурата мора да биде помеѓу 60 ° F & 120 ° F (15.5 ° C и 48.8 ° C). * За безбедност, при проверка на нивото на маслото, проверете дали е исклучено возилото.

Eaton Fuller нафта Ниво

Правилната нафта Ниво: Осигурајте се дека нафтата е на ниво со отворање на резервоарот. Бидете-причина може да се постигне масло со прст не значи дека нафтата е на соодветно ниво. Еден инч од нивото на маслото е околу еден галон нафта.

Проверете нашата онлајн Камион делови Магазин

Transmission


преноси


Transfer Case


трансфер на случаи


погонска


погонски осовини


камион оски


камион Оски


камион pto


камион PTOs


разлики камион


диференцијали


пренос делови


пренос Делови


диференцијални Делови


диференцијални Делови


Трансфер на случај Делови


Трансфер на случај Делови


pto делови


PTO Делови


Transmission


преноси


Transfer Case


трансфер на случаи


погонска


погонски осовини


камион оски


камион Оски


камион pto


камион PTOs


разлики камион


диференцијали


пренос делови


пренос Делови


диференцијални Делови


диференцијални Делови


Трансфер на случај Делови


Трансфер на случај Делови


pto делови


PTO Делови


transmission warranty

диференцијали, преноси, трансфер на случаи & PTOs се нови и изградена од страна про Gear и покриени со една година, неограничен гаранција километражата. *види гаранција. Сите други гаранции кои се на производителот.