Meritor Трансфер случаи

Обновеното Meritor Трансфер случаи

Ние акции случаи трансфер Meritor во повеќето конкурентни цени на пазарот. Овие случаи трансфер понуди оптимална издржливост и додадете голема вредност на секоја стручна камион или средни или тешки. Ако ви е потребна посебна информации во врска со случајот на Meritor трансфер, Ве молиме погледнете го нашиот Fabco del Torrente, сервис и делови Прирачници за да може да се утврди точка на очила на единицата на вашиот камион бара.

Meritor Transfer Cases

Ние сме едно решение за да се услужи случаи трансфер. Можеме да ги собереш, демолира, обнова, и да се врати на вашите Meritor трансфер случај назад на фабричките спецификации и се покрива со нашите 1 година гаранција. Ние, исто така, акции на целосна линија на нови и ре-произведени случаи трансфер Fabco и Meritor del Torrente, и ги имаат подготвени да брод домашни или на меѓународно ниво.

Јавете ни се на 407-872-1901 За да зборувате со нашите експерти Meritor со вашиот Meritor Трансфер на случај модел или апликација спецификации за да се распрашува за нашите сегашни единици во парк. Ние брод на меѓународно ниво.

МТВ 4000 ™ Серија Трансфер случаи

МТВ 4000 Серија на случаи трансфер функција робустен 4-вратило, 2-брзина модели со прецизност земјата задолженост кои обезбедуваат издржливост и вртежен момент способност за многу различни апликации, додека одржувањето на профилот на ниско возило.

МТВ 4000 модели ги покрие целиот спектар на PTO компатибилност, флексибилност придонес апликација; вклучувајќи ја и целосната моќ, PTO опремена 4206-ФВ, целосна моќ, со голема брзина del Torrente, изборни модели како 4208-XP, или Meritor е EVO модели, кои се наменети за апликации кои не можат да ги користат расположливите случај трансфер del Torrente, и наместо да интерфејс со постојните Сплит-del Torrente, вратило собранија и во средината на брод пумпи.

Meritor-MTC4210GCS105-Transfer-Case

Meritor МТВ 4000 Трансфер на случај Спецификации

моделбрзина (вртежи во минута)Input Torque
(lb-ft)
коефициентиТежина
(lbs)
Front Output
Center Distances
Rear Output
Center Distances
подмачкување
System
Features
MTC4206FV (TC-38)3,5006,0001:01
2.22:1
450
Cast Iron
7.51” Down
9.52” Curb
8.49" Заднапоздравниот
(Pressurized
Option)
Full Power PTO, Air
Shifted, Integral Air
Range Shift (Mech
Opt)
MTC4208XL-EV3,5159,7501:1
2.05:1
620
Cast Iron
9.0” Down
11.14” Curb
9.0” Down
2.75” Curb
PressurizedRear-Mount Pump,
Split-Shaft PTO
Compatible
MTC4208XL-EVO3,5159,7501:1
2.05:1
620
Cast Iron
9.0” Down
11.14” Curb
9.0” Down
2.75” Curb
PressurizedRear-Mount Pump,
Split-Shaft PTO
Compatible
MTC4208/10X3,5159,7501:1
2.05:1
620
Cast Iron
9.0” Down
11.14” Curb
9.0” Down
2.75” Curb
PressurizedPTO Ready
MTC4208/10XP3,5159,7501:1
2.05:1
620
Cast Iron
9.0” Down
11.14” Curb
9.0” Down
2.75” Curb
PressurizedPTO Ready
MTC4210XL-EVO3,5159,7501:1
2.05:1
620
Cast Iron
9.0” Down
11.14” Curb
9.0” Down
2.75” Curb
PressurizedRear-Mount Pump,
Split-Shaft PTO
Compatible
MTC4210XL-EV3,5159,7501:1
2.05:1
620
Cast Iron
9.0” Down
11.14” Curb
9.0” Down
2.75” Curb
PressurizedRear-Mount Pump,
Split-Shaft PTO
Compatible
MTC4213-X3,51513,0001:1
2.05:1
625
Cast Iron
9.0” Down
11.14” Curb
CoaxialPressurizedHigh Rear Output for
6x6 Applications

МТВ 3000 ™ Серија Трансфер случаи

МТВ-3000 серија на случаи трансфер функција на различни каталог на 3-оска, 2-брзина модели со прецизност земјата задолженост кои обезбедуваат издржливост и вртежен момент способност за барајќи апликации.

MTC 3000-GV
Инженерните за далечинско- и директен монтирани употреба во широк спектар на главната преноси, случаи трансфер GV среден должност Meritor се дизајнирани за на- или надвор од автопат возила, земјоделството, рударството, шумарство, одбрана, и други тешки сервис апликации. Екстремна издржливост во тешки апликации е резултат на нашиот процес на валидација строги производ, која вклучува наклонетост, преоптоварување, и тестирање на издржливост, плус анализа и верификација на ефикасноста на производот.

МТВ 3000 ФВ и МТВ 3000 CV
ФВ и CV серија на МТВ Meritor е 3000 случаи трансфер функција висок вртежен момент, компактен и офсет модели специјално дизајниран да се одржи ниска висина кабина и леснотија на одржување и сервисирање. дополнително, суровиот леано железо или алуминиум домување овозможува прилагодување за да ги собере повеќето апликации.

Meritor MTC 3000™ Series Transfer Case

Meritor МТВ 3000 Трансфер на случај Спецификации

моделбрзина (вртежи во минута)Input Torque
(lb-ft)
коефициентиТежина
(lbs)
Front Output
Center Distances
Rear Output
Center Distances
подмачкување
System
Features
MTC3106FV (TC-137)3,5006,0001:01350
алуминиум
12” Down12" Downпоздравниот
(Pressurized
Option)
Parking Brake
MTC3111 (T-2111)2,85011,0001:01380
458
9.32” DownCoaxialSplash and
Pressurized
Air Front Declutch
MTC3112CV (529)3,00012,000 /
18,000 преку
вратило
1:01670
Cast Iron
16.92” Down16.92" DownPressurizedAir Front Declutch, PTO
(изборен), 30,000 ft-lbs.
thru shaft (изборен)
MTC3112CV (548C)3,70012,0001:01490
алуминиум
13.5” Down13.5” DownPressurizedAir Front Declutch, PTO
(изборен), Two Speed (opt)
MTC3116 (T-2111)2,85015,6001:01380
458
16.125” DownCoaxialпоздравниот
(Pressurized
Option)
Air Shifted Front Declutch,
Oil Pump, PTO, Изборен
30/70 разл, Parking Brake
Option
MTC3118FV (TC-180)3,00018,000 преку
вратило
1:1 Opt
коефициенти
Available
575 Cast
железо
16.25” Down16.25” Downпоздравниот
(Pressurized
Option)
Full Power PTO, Air Shifted,
Direct Mount Hydraulic
Pump Drive, Lube Pump w/
Spin-on Filter (Std with PTO)
MTC3118FV (TC-180-23)3,00018,000 преку
вратило
1:1 Opt
коефициенти
Available
67023.29” Down23.29” Downпоздравниот
(Pressurized
Option)
Air Front Declutch, Oil Pump
(std), PTO (opt)
MTC3118CV (358)3,00012,000 /
18,000 преку
вратило
1:0137516.92” Down16.92” DownPressurizedAir Front Declutch, Oil Pump
(std), PTO (opt)
MTC3120FV (TC-143)3,00020,0001:01825 Cast
железо
16.06” Down16.06” Downпоздравниот
(Pressurized
Option)
Full Power PTO, Air Shifted,
Direct Mount Hydraulic
Pump Drive, Lube Pump w/
Spin-on Filter (Std with PTO)
MTC3124 (T-2119)2,60024,0001:1
1.21:1
0.83:1
62017.25” Down
1.31” Driver
17.25” Down
1.31” Driver
PressurizedAir Shifted Front Declutch,
Изборен 30/70 разл
MTC32034,0003,5051.25:1
3.75:1
295
алуминиум
8.55” Down
11.8” Curb
CoaxialPressurizedПумпа за подмачкување, Air or Electric
Shifted, Direct Mount
MTC3205GV (МТВ 25/350)4,4254,5002:01:01алуминиум
229
13.8" Down13.8" DownPressurized
Integrated
Oil Pump
Parking Brake (изборен),
PTO (изборен)
MTC3205GV (RTC 25/350)4,4254,5002:01:01алуминиум
229
13.8” Down13.8” DownPressurized
Integrated
Oil Pump
Parking Brake (изборен),
PTO (изборен)
MTC3205GV (МТВ 25/247)4,4254,5002:01:01алуминиум
229
9.72” Down9.72” DownPressurized
Integrated
Oil Pump
Parking Brake (изборен),
PTO (изборен), Direct Mount
MTC3206FV (TC-237)3,5006,0001:1
2.22:1
350
алуминиум
12” Down12” Downпоздравниот
(Pressurized
Option)
Full Power PTO, Air Shifted,
Integral Air Range Shift
(Mech Opt)
MTC3206CV (544)3,5006,0001:1
2.22:1
350
алуминиум
11.64” Down
2.05” Curb
Coaxialпоздравниот
(Pressurized
Option)
Air Shifted, 10 degree down
angle front axle disconnect
MTC32064,0006,000High:
1.25:1
Low:
3.75:1
305
алуминиум
14.1” Down
2.4” Curb
CoaxialPressurizedParking Brake (изборен)
MTC3208GV (RTC 50)3,8007,7441:1
2:1
262
алуминиум
10.63” Down10.63” DownPressurized
Integrated
Oil pump
Parking Brake (изборен),
PTO (изборен)
MTC3209GV (МТВ 60/420)3,5009,2201.09:1
2.47:1
458
алуминиум
16.50" Vertical16.50” VerticalPressurized
Integrated
Oil pump
Parking Brake (изборен),
PTO (изборен),
Direct Mount
MTC3209GV (RTC 60/420)3,5009,2201.09:1
2.47:1
458
алуминиум
14.96” Down
6.99” Curb
14.96” Down
6.99” Curb
Pressurized
Integrated
Oil pump
Parking Brake (изборен),
PTO (изборен),
Direct Mount
MTC3209GV (МТВ 60/380)3,5009,2201.09:1
2.47:1
458
алуминиум
14.96” Down
6.99” Curb
14.96” Down
6.99” Curb
Pressurized
Integrated
Oil pump
Parking Brake (изборен),
PTO (изборен)
MTC3209GV (RTC 60/380)3,5009,2201.09:1
2.47:1
458
алуминиум
16.5” Down16.5” DownPressurized
Integrated
Oil pump
Parking Brake (изборен),
PTO (изборен)
MTC3212CV (315)3,50012,0001:1
2.52:1
550
алуминиум
16.92” Down16.92” DownPressurizedAir Engaged front axle
disconnect (std), Full time,
full torque PTO (std), Less
PTO (opt), Different Pumps
(opt)
MTC3212CV (548B)3,70012,0001:1
2.52:1
550
алуминиум
13.5” Down13.5" DownPressurizedAir Engaged front axle
disconnect (std), Full time,
full torque PTO (std), Less
PTO (opt), Different Pumps
(opt), Single Speed (opt)
MTC3212FV (TC-270)3,00012,0001:1
2.23:1
700
Cast Iron
16.06” Down16.06” Downпоздравниот
(Pressurized
Option)
Full Power PTO, Air Shifted,
Integral Air Range Shift
MTC3220FV (TC-142)3,00020,0001:1
2.23:1
1250
Cast Iron
16.06” Down16.06” DownPressurizedFull Power PTO, Air Shifted,
Integral Air Range Shift

МТВ 2000 ™ Серија Трансфер случаи

МТВ 2000 трансфер случај е 2-вратило, 2-модел брзината со прецизност земјата на задолженост, кој обезбедува трајност и висок вртежен момент способност за барајќи апликации. Со висока мобилност, извонредна издржливост и разноврсна погодни за повеќе апликации, МТВ 2000 трансфер серија случај се вклопува широк спектар на општите
градежни цел и Нови апликации.

Meritor MTC 2000 Series Transfer Cases

Meritor МТВ 2000 Трансфер на случај Спецификации

моделбрзина (вртежи во минута)Input Torque
(lb-ft)
коефициентиТежина
(lbs)
Front Output
Center Distances
Rear Output
Center Distances
подмачкување
System
Features
MTC2212CV (306)3,00012,0001:1 или
0.85:1
2.5:1
425
алуминиум
8.46” Drop8.46" Dropпоздравниот
(Pressurized
Option)
Air Engaged front axle
disconnect (std), Spring
shift to high, Air shift to
ниско

MPT™ Series Transfer Cases

Meritor’s split-shaft power take off units (PTOs) and creeper drives are specifically designed for severe-duty, high-mobility, high-torque and all-wheel drive configurations across a broad range of applications.

Meritor MPT Series Transfer Cases

Meritor MPT Series Transfer Case Specifications

моделшахтитекоефициентиHorsepowerOutput locationNominal Input Torque Rating (lbs-ft)PTO
MPT-18031:1600Upper, Front/Rear18,000N/A
МПТ-180-2331:1600Upper, Front/Rear18,000N/A
MPT-50031:1, 1:1.13, 1:1.27, 1:1.48, 1:1.49, 1:1.67650Upper and Middle, Front/Rear30,000N/A
MPT-518A21:1.03, 1:1.17, 1:1.29, 1:1.43, 1:1.58, 1:1.75600Upper, Front/Rear18,000N/A
MGX-46622.5:1, 1:1600Lower Rear12,000N/A
MGX-479315.39:1600Lower Front and Rear12,000N/A
MGX-48826.02:1, 2.92:1650Thru Drive and Upper Front and Rear18,000Да

Meritor Transfer Case Manuals

БрендмоделИнфо-страницаПрирачник за сопственикПрирачник деловиПрирачник услуги
MeritorMTC4206FVПогледнете ја страницата MTC4206FV Parts ManualMTC4206FV Service Manual
MeritorMTC4208XL-EVOПогледнете ја страницата MTC4208XL-EVO Parts ManualMTC4208XL-EVO Service Manual
MeritorMTC4208/10XПогледнете ја страницата MTC4208/10X Parts ManualMTC4208/10X Service Manual
MeritorMTC4208/10XPПогледнете ја страницата MTC4208/10XP Parts ManualMTC4208/10XP Service Manual
MeritorMTC4210XL-EVOПогледнете ја страницата MTC4210XL-EVO Parts ManualMTC4210XL-EVO Service Manual
MeritorMTC4213-XПогледнете ја страницата MTC4213-X Parts ManualMTC4213-X Service Manual
MeritorMTC3106FVПогледнете ја страницата MTC3106FV Service Manual
MeritorMTC3111Погледнете ја страницата MTC3111 Parts ManualMTC3111 Service Manual
MeritorMTC3112CVПогледнете ја страницата MTC3112CV Service Manual
MeritorMTC3112CVПогледнете ја страницата MTC3112CV Service Manual
MeritorMTC3116Погледнете ја страницата MTC3116 Parts ManualMTC3116 Service Manual
MeritorMTC3118FVПогледнете ја страницата MTC3118FV Service Manual
MeritorMTC3118FVПогледнете ја страницата MTC3118FV Service Manual
MeritorMTC3118CVПогледнете ја страницата MTC3118CV Service Manual
MeritorMTC3120FVПогледнете ја страницата MTC3120FV Parts ManualMTC3120FV Service Manual
MeritorMTC3124Погледнете ја страницата MTC3124 Parts ManualMTC3124 Service Manual
MeritorMTC3203Погледнете ја страницата MTC3203 Service Manual
MeritorMTC3205GVПогледнете ја страницата MTC3205GV Service Manual
MeritorMTC3205GV (RTC 25/350)Погледнете ја страницата MTC3205GV Service Manual
MeritorMTC3205GV (МТВ 25/247)Погледнете ја страницата MTC3205GV Service Manual
MeritorMTC3206FV (TC-237)Погледнете ја страницата MTC3206FV Parts ManualMTC3206FV Service Manual
MeritorMTC3206CV (544)Погледнете ја страницата MTC3206CV Service Manual
MeritorMTC3206Погледнете ја страницата MTC3206 Service Manual
MeritorMTC3208GV (RTC 50)Погледнете ја страницата MTC3208GV Service Manual
MeritorMTC3209GV (МТВ 60/420)Погледнете ја страницата MTC3209GV Service Manual
MeritorMTC3209GV (RTC 60/420)MTC3209GV (RTC 60/420)MTC3209GV Service Manual
MeritorMTC3209GV (МТВ 60/380)Погледнете ја страницата MTC3209GV Service Manual
MeritorMTC3209GV (RTC 60/380)Погледнете ја страницата
MeritorMTC3212CV (315)Погледнете ја страницата MTC3212CV Service Manual
MeritorMTC3212CV (548B)Погледнете ја страницата MTC3212CV Service Manual
MeritorMTC3212FV (TC-270)Погледнете ја страницата MTC3212FV Parts ManualMTC3212FV Service Manual
MeritorMTC3220FV (TC-142)Погледнете ја страницата MTC3220FV Service Manual
MeritorMTC2212CV (306)Погледнете ја страницата MTC2212CV Service Manual
MeritorMPT-180Погледнете ја страницата MPT-180 Service Manual
MeritorМПТ-180-23Погледнете ја страницата MPT-180-23 Service Manual
MeritorMPT-500Погледнете ја страницата MPT-500 Service Manual
MeritorMPT-518AПогледнете ја страницата MPT-518A Service Manual
MeritorMGX-466Погледнете ја страницата MGX-466 Service Manual
MeritorMGX-479Погледнете ја страницата MGX-479 Service Manual
MeritorMGX-488Погледнете ја страницата MGX-488 Service Manual

Проверете нашата онлајн Камион делови Магазин

Transmission


преноси


Transfer Case


трансфер на случаи


погонска


погонски осовини


камион оски


камион Оски


камион pto


камион PTOs


разлики камион


диференцијали


пренос делови


пренос Делови


диференцијални Делови


диференцијални Делови


Трансфер на случај Делови


Трансфер на случај Делови


pto делови


PTO Делови


Transmission


преноси


Transfer Case


трансфер на случаи


погонска


погонски осовини


камион оски


камион Оски


камион pto


камион PTOs


разлики камион


диференцијали


пренос делови


пренос Делови


диференцијални Делови


диференцијални Делови


Трансфер на случај Делови


Трансфер на случај Делови


pto делови


PTO Делови


transmission warranty

диференцијали, преноси, трансфер на случаи & PTOs се нови и изградена од страна про Gear и покриени со една година, неограничен гаранција километражата. *види гаранција. Сите други гаранции кои се на производителот.